Lezing Rob Ruggenberg op de HuizermaatWat vinden leerlingen van
Robs lezingen op school?

 
 
 
 
Op de Huizermaat, een school voor voortgezet onderwijs in het Gooi, vonden ze er dit van:
 

Leyla Halici (2MHC) :

Ik heb nog nooit zo graag een boek willen lezen. Ik heb nog nooit zo lang stil kunnen zitten en ik heb nog nooit een man zo mooi zien vertellen! Het allerleukst vond ik dat hij allemaal dingetjes en spulletjes uit Groenland mee bracht.
Ik hou zelf niet echt van lezen, maar door deze lezing wil ik juist gaan lezen! Ik zou je aanraden om een boek te kopen van hem en ik beloof je dat je er geen spijt van krijgt. Ik hoop dat hij nog veel boeken blijft schrijven, want ik wil meer lezen als ik deze boeken uit heb!
 

Lucas Doorn (2MHC) :

Ik vond het zo verschrikkelijk mooi, met hoeveel trots hij over zijn boeken vertelde en hoe hij het deed was prachtig en ik kreeg er de rillingen van. Hoe hij het presenteerde en zijn reizen vertelde, vond ik echt wonderbaarlijk. Hoe hij zijn boeken schreef, wat hij er allemaal voor heeft gedaan, inspireerde mij zo erg. Vooral toen hij vertelde hoe die mensen daar leefden, de details, de foto’s. Ik was heel geïnteresseerd en heb serieus veel respect voor die man.
Vooral krijg ik de neiging om zelf daarheen te gaan, het te beleven, maar ook zijn boeken te lezen en zijn verhaal van zijn reizen erbij te voegen om een groot beeld in mijn hoofd te krijgen van het prachtstuk dat deze man heeft gecreëerd. Nogmaals veel respect voor hem!
 

Juliette Henselijn (2VT) :

Jeugdboekenschrijver Rob Ruggenberg kwam woensdag 25 maart langs op de Huizermaat en gaf een lezing over zijn boeken. Rob had voor zijn laatste boek De boogschutter van Hirado de Japanse cultuur onderzocht. Hij vertelde tijdens de lezing hoe hij aan zijn boek begon en hoe hij aan de personages van zijn boek kwam. Rob had verschillende attributen meegebracht, een boog en Japanse schoenen. Over deze attributen vertelde hij uitgebreid. Na de lezing kregen we de mogelijkheid om vragen te stellen en je boeken te laten signeren.
Rob vertelde in de vragenronde hoe de jeugd soms plotseling in de wrede volwassen wereld terecht kan komen en daar nooit zonder kleerscheuren uitkomt. Persoonlijk vind ik de manier waarop Rob de jeugd in zijn boeken verwerkt, het boek heel sterk maken. Kortom, het was heel boeiend om te zien hoe Rob Ruggenberg in één uur tijd al zijn bevindingen deelde met de groep op een enthousiaste, maar vooral boeiende manier.
 

Ninke van Leeuwen (2HVC) :

Ik ben de hele tijd muisstil geweest, want ik vond het verhaal van Rob Ruggenberg zo interessant dat ik steeds méér wilde weten. Hij heeft zo veel leuke avonturen beleefd!
Ik heb zoveel zin gekregen om het boek De boogschutter van Hirado te lezen, omdat je nu weet hoeveel moeite en verhalen erachter liggen. Er hebben zich zoveel dingen vroeger afgespeeld waarvan wij niet veel weten. Dit boek vertelt één van die verhalen.
 

Fleur Logman (2MHA) :

Ik vond het echt super dat Rob Ruggenberg 25 maart bij ons op school was. Ik heb meteen een boek gekocht en heb de hele dag liggen lezen. Dus ik denk dat als je vaker een schrijver/schrijfster op school laat komen dat meer kinderen gaan lezen.
Ik hoop dat in de derde klas weer een schrijver komt. Ik heb er veel van geleerd en mijn boek Slavenhaler is al bijna uit. Heel bijzonder was dat onze klas (2MHA en (2MHC) zo stil aan het luisteren waren toen Rob zijn geweldige avontuur aan ons vertelde.